PTIR: Programul Guvernului Cioloş nu include niciun obiectiv privind IMM-urile, turismul sau tineretul

Programul Guvernului Cioloș nu include niciun obiectiv privind IMM-urile, turismul sau tineretul, iar acțiunile planificate ating doar aspecte tangențiale, însă nu strict legate de ceea ce înseamnă prioritățile naționale: creșterea numărului de IMM-uri și crearea de noi locuri de muncă, cu accent în rândul tinerilor, consideră Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR).

‘Pe scară mai largă, eu aș fi văzut obiective precum transferul de competențe către parteneri privați, dar și realizarea unei strategii naționale Orizont 2030, care să aibă putere și pentru care să răspundă penal fiecare guvern, ca urmare a neîndeplinirii obiectivelor anuale. Mi-aș fi dorit lucruri de substanță, o reformă reală a administrației și a politicilor publice. Tocmai pentru că acest guvern nu va influența scena și alegerile politice, ar fi trebuit să aibă curajul să își asume schimbări profunde. În loc, vedem o frică evidentă de asumare‘, a afirmat președintele PTIR, Florin Jianu.

Potrivit unui comunicat al Patronatului, remis, luni, o serie de inițiative propuse de PTIR pentru activitatea IMM-urilor vizează: alocarea a 0,4% din PIB pentru programele pentru IMM-uri, lansarea de noi programe de finanțare, programe de micro-industrializare, fonduri de capital de risc, bancă pentru IMM-uri, mediatorul de credite și simplificare administrativă.

În domeniul turismului, principalele acțiuni de susținere ar putea viza: impozitul specific pentru servicii și turism și operaționalizarea Organizației Române a Turismului.

Nu în ultimul rând, domeniul tineretului trebuie să includă programe de internship, voluntariat și antreprenoriat, adaugă PTIR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata