Punctul de pensie ar putea fi majorat din 2015 cu 4%, dar se poate ajunge până la 4,4%-4,5% , a declarat ministrul Muncii

Punctul de pensie ar putea fi majorat de anul viitor cu 4%, dar se poate ajunge şi până la 4,5% în funcţie de negocierile cu organismele financiare internaţionale, a declarat duminică seară, 9 martie, la România TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

„Există o discuţie cu organismele internaţionale pentru a majora punctul de pensie. Anul acesta a fost majorat cu 3,75% și urmează pentru 2015 să existe o majorare a punctului de pensie, undeva la 4% îl vedem noi, specialiștii din minister, în momentul de faţă, dar se poate ajunge la 4,4%-4,5%. Am spus undeva în jur de 4% dar, ţinând cont de faptul că avem obiective politice ambiţioase pe această zonă şi pentru că trebuie să ţinem cont de faptul că vrem într-adevăr să îmbunătăţim condiţiile de viaţă ale fiecărui cetăţean, există și această formulă de majorare cu 0,4-0,5% la sută în plus, dar acest lucru ţine foarte mult de negocierile pe care le vom face cu organismele internaţionale, cu Fondul Monetar Internaţional, cu Comisia Europeană și Banca Mondială”, a explicat Rovana Plumb. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata