Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, deschis traficului internaţional

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria) a fost inaugurat oficial sâmbătă și este deschis în regim de trafic internațional la granița cu Republica Ungaria, la conexiunea autostrăzilor A1 din România și M43 din Ungaria, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II se află în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și beneficiază de 10 artere de control pentru fiecare sens, intrare și ieșire în/din țară, cabine de control, spații interioare, echipamente tehnice și IT, lucrările de infrastructură exterioară și interioară desfășurate întrunind condițiile pentru a fi deschis în regim de trafic internațional conform prevederilor europene în materie.

Punctul de trecere a frontierei are, pe fiecare sens, și o arteră pentru controlul amănunțit al autocamioanelor, fiind realizată o separare a traficului de persoane de cel de marfă, iar zona adiacentă este delimitată cu gard perimetral suficient de înalt dotat cu sistem antiescaladare, de asemenea fiind instalate sisteme de supraveghere perimetrale pe timp de zi/ noapte și de supraveghere video care acoperă întreaga suprafață a punctului de trecere.

Controlul de frontieră în noul punct de trecere se va realiza în comun de către autoritățile celor două state, iar polițiștii de frontieră români și unguri „vor depune toate eforturile astfel încât formalitățile de frontieră să se realizeze cu operativitate, cu timpi de așteptare cât mai reduși dar în același timp cu respectarea reglementărilor comunitare”, informează comunicatul IGPF.

„Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II va funcționa în regim permanent pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri. Prin PTF Nădlac II — Csanadpalota se interzice transportul de mărfuri care trebuie supuse controlului fitosanitar și veterinar, precum și transportul de mărfuri periculoase. De asemenea, precizăm că începând cu data de 15.07.2015, conform Acordului dintre România și Ungaria, P.T.F. Nădlac — Nagylak (vechiul punct de frontieră) rămâne deschis traficului internațional de persoane si de mărfuri cu tonaj mai mic de 7,5 tone, precum si traficului internațional de mărfuri periculoase fără limită de greutate, traficului internațional de plante și animale fără limită de greutate și pentru vehiculele lente”, se arată în documentul citat.

Potrivit IGPF, acest nou punct de frontieră se alătură celor 13 puncte de trecere deschise traficului internațional la granița României cu Ungaria, operaționalizarea lui „urmând să asigure creșterea fluenței traficului de călători între România și Ungaria”.

Personalul care își desfășoară activitatea în supravegherea și controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Poliției de Frontieră.

Ca informații suplimentare, IGPF precizează că lungimea frontierei României cu Ungaria este de 447,723 km, iar cele 13 puncte de trecere deschise traficului internațional au fost tranzitate, în anul 2014, de peste 17,4 milioane de călători și aproximativ 6,37 milioane mijloace de transport.

În 2014, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost cel mai tranzitat punct de trecere de la frontiera României, fiind înregistrate 5,68 milioane treceri persoane, care reprezintă 32% din totalul tranzitului de la frontiera cu Ungaria și 1,94 milioane mijloace de transport, fiind urmat de Otopeni și de PTF Borș. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata