Queen şi Adam Lambert: Show regal la Bucureşti

Tehnologia a fuzionat cu rock-ul clasic, forţa vocală şi spiritul dramatic al vocalistului Adam Lambert s-au împletit cu postura aristocrată a veteranilor Queen – Brian May şi Roger Taylor – într-un show ce l-a adus, pentru episoade de câteva secunde, şi pe legendarul Freddie Mercury pe ecranele din faţa Palatului Parlamentului.

Show-ul de marţi seara, din Piaţa Constituţiei, a făcut mii de oameni să cânte pe hituri precum „Another One Bites the Dust”, „A Kind of Magic” şi „Somebody to Love”.

Formula Queen a reunit veteranii rock cu un nou solist vocal — Adam Lambert — care, la rândul său, i-a făcut o reverenţă celui care a fost Freddie Mercury.

După ce a intrat în forţă pe scenă, cu mişcări dramatice, vestimentaţie androgină şi ochelari excentrici, a cântat de pe un jilţ şi a băut dintr-un pocal pentru a se răcori, Lambert a făcut o scurtă pauză, pentru a vorbi cu publicul şi a-i aduce un omagiu artistului Freddie Mercury.

„Bună seara, Bucureşti! E o saună aici!”, s-a adresat el publicului, după care a vrut să pună lucrurile la punct.

Va exista un singur om pe nume Freddie Mercury. Eu nu sunt Freddie Mercury, dar îl iubesc ca şi voi”, a spus solistul, în timp ce spectatorii strigau „Freddie — Freddie”.

„Vă cer o favoare — Putem să îi celebrăm pe Queen şi pe Freddie Mercury?”, a întrebat el retoric. Iar celebrarea în show-ul de două ore a însemnat scurte proiecţii cu Mercury, în timpul cântecelor Queen care au devenit adevărate imnuri, dar şi câte o piesă de vestimentaţie ce amintea de legendarul muzician — o vestă de piele cu ţinte, pantofi cu tocuri supradimensionate sau ochelari uriaşi.

Veteranii Queen — Brian May (chitară) şi Roger Taylor (baterie) — au interpretat cu căldură şi detaşare aristocrată. May, vizibil emoţionat, a încântat publicul cu solo-urile sale şi s-a jucat cu cele mai noi tehnologii — de la o minicameră ataşată de chitara sa care filma publicul până la cântatul într-un adevărat glob de lasere, spre finalul show-ului.

Dar May a venit şi la microfon, în prima parte a spectacolului, pentru „Love of My Life”, nu înainte de a mulţumi publicului. „A durat mult să ajungem la voi. Oare de cât timp am vrut să facem asta? Este absolut de necrezut. Ne-aţi oferit o primire incredibilă”, a spus el.

Acesta a inclus publicul într-o „fotografie de familie” Queen, folosind un selfie stick.

„Îl foloseşti să îţi faci fotografii singur, dar, şi mai frumos, îl foloseşti să îţi faci fotografii cu prietenii tăi”, a arătat artistul, înainte de a imortaliza publicul. „Dacă o să cântăm destul de tare, ceva magic se va întâmpla„, a adăugat May.

A venit apoi rândul lui Roger Taylor să vină la microfon pentru „A Kind of Magic”. După ce, în primele 20 de minute ale show-ului, a stat în spatele tobelor, îmbrăcat impecabil în cămaşă şi sacou, Taylor a revenit pe scenă purtând negru, pentru a aduce puţină magie publicului.

Show-ul i-a adus un omagiu nu doar lui Mercury, ci şi lui David Bowie, cu piesa pe care trupa a creat-o alături de acesta din urmă — „Under Pressure”.

„Am pierdut un mare prieten şi un mare geniu — David Bowie”, a declarat Taylor, înainte de a cânta această piesă.

La finalul show-ului, publicul a cântat „Crazy Little Thing Called Love”, „I Want It All” şi „Who Wants To Live Forever” — această ultimă piesă fiind momentul în care Brian May a oferit un regal muzical, din mijlocul unui glob de lasere. De altfel, solo-ul lui May înconjurat de lumini a amintit de pasiunea artistului pentru astronomie.

Din concert nu a lipsit nici hitul „Bohemian Rhapsody”, în timpul căruia a fost proiectată imaginea lui Mercury pe ecranul rotund din spatele artiştilor. Lambert şi-a îndeplinit misiunea nu de a-l înlocui pe Mercury, ci de a cânta în onoarea acestuia, cu alt tip de acute şi alt gen de spirit dramatic, dar plin de forţă şi natural.

Pentru bis, artiştii au păstrat „We Will Rock You” şi „We Are the Champions”, pentru ca, la final, într-o ploaie de confetti, să salute publicul cu „God Save the Queen” pe fundal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Adam LambertFreddie MercuryQueen
Comentarii (0)
Adaugă comentariu