”Rabla 2014″: Persoanele juridice şi instituţiile publice pot cumpăra 174 de maşini într-o nouă etapă

Persoanele juridice și instituțiile publice pot achiziționa 174 de mașini într-o nouă etapă a Programului ”Rabla 2014” după ce reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu au acceptat 108 dosare depuse în acest sens.

Potrivit unui comunicat al AFM, remis, joi, în această etapă au fost analizate 278 de dosare depuse de persoane juridice și instituții publice, din care 170 au fost respinse.

Pentru dosarele respinse există posibilitatea depunerii de contestații începând de vineri, în termen de 5 zile.

Solicitanții respinși pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu, până la data de 30 septembrie 2014.

De altfel, în Comitetul de avizare al Administrației Fondului pentru Mediu au fost acceptate și 17 contestații pentru 44 autovehicule.

Lista persoanelor juridice și a instituțiilor publice acceptate și respinse în program poate fi consultată pe site-ul AFM, la secțiunea aferentă programului, iar solicitanții admiși în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto avizați în Programul ”Rabla 2014”.

Prin Programul ”Rabla” din acest an, Administrația Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice și instituțiile publice.

În cele cinci etape anterioare de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice și instituțiile publice în Programul ”Rabla 2014” au fost analizate în total 1.529 dosare dintre care 548 de dosare au fost acceptate pentru 2.092 autovehicule și 981 dosare au fost respinse.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6; achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g / km; achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata