„Rabla 2014”: Sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice şi instituţiilor publice, prelungită

10

Administrația Fondului pentru Mediu /AFM/ a prelungit cu 30 de zile sesiunea de depunere și validare a dosarelor pentru persoanele juridice și instituțiile publice în cadrul Programului ”Rabla 2014”, a anunțat, miercuri, instituția într-un comunicat.

Dosarele pot fi depuse până la data de 30 septembrie 2014 la sediul AFM, iar persoanele juridice și instituțiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanțare publicat pe site-ul instituției în care sunt prevăzute atât condițiile de eligibilitate, cât și documentația necesară pentru înscrierea în program.

Prin Programul ”Rabla” din acest an, AFM a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice și instituțiile publice.

În cele patru etape anterioare de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice și instituțiile publice au fost analizate în total 998 dosare, dintre care 388 de dosare au fost acceptate pentru 1.575 autovehicule, iar 610 dosare au fost respinse.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km, precum și achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Potrivit AFM, la achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata