Raeţchi (PNL) susţine că noul Cod Fiscal va duce la închiderea a 140.000 de firme mici

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susține că noul Cod Fiscal, propus de guvernul Ponta, este „ostil față de micii întreprinzători” și dă ca exemplu o taxă suplimentară care, odată introdusă, va duce la închiderea a 140.000 de firme mici.

„După ce lupta ANAF împotriva evaziunii fiscale a început cu patiseriile și covrigăriile — în timp ce marii evazioniști sunt menajați — și noul Cod Fiscal conține numeroase prevederi care sufocă inițiativa privată. De exemplu, potrivit noului Cod Fiscal, firmele mici vor plăti o taxă suplimentară, dacă nu au salariați, care ar conduce la închiderea a jumătate dintre cele 278.000 de microîntreprinderi fără angajați din România, potrivit Consiliul Național pentru IMM-uri. Cred că este în primul rând datoria PNL de a atrage atenția asupra acestor puncte slabe din Codul Fiscal, mai ales pentru că lovesc în micii întreprinzători și in fragila clasă de mijloc„, declară deputatul Raețchi, într-un comunicat remis sâmbătă.

În opinia liberalului, Victor Ponta propune un Cod Fiscal „nerealist”, pentru că nu actualul șef al PSD îi va deconta consecințele. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata