Ralph Lauren – eleganţă şi rafinament în vestimentaţie

Designerul vestimentar Ralph Lauren s-a născut la 14 octombrie 1939, în Bronx, New York. A studiat la mai multe licee dintre care amintim Salanter Academy Jewish Day School, MTA- Marsha Stern Talmudical Academy, absolvind în cele din urmă liceul DeWitt Clinton.

În tot acest timp, dar chiar și înainte de a fi la liceu, a avut mai multe slujbe pe care le onora după programul de școală. Și-a manifestat încă de pe atunci afinitatea pentru produsele vestimentare de cea mai bună calitate. Toți banii pe care îi câștiga îi cheltuia pentru achiziționarea de costume din materiale scumpe, urmărind cu interes cele mai recente tendințe din lumea modei.

După terminarea liceului, s-a înscris la Citty College din Manhattan, însă a renunțat la puțin timp înainte de a-și lua diploma în management. Nu a renunțat la muncă nici în tot acest timp, lucrând la A.Rivert&Co, un producător de cravate.

Timp de doi ani a efectuat stagiul militar, după care, în 1964, s-a căsătorit cu Ricky Low-Beer, împreună cu care are trei copii: Andrew, David și Dylan.

În anul 1968, a pornit o mică afacere de comercializare a cravatelor cu modele concepute de el, în acest sens luând un împrumut de 50.000 de dolari. Nerespectând canoanele de la acea vreme privind designul cravatelor, Ralph le-a conferit acestora un design lat, în timp ce marea majoritate erau înguste, lăsând la vedere și eticheta ce purta numele casei. Aceste două elemente controversate au fost cele care i-au adus marele succes, începând să primească peste noapte mii de comenzi. Brand-ul pe care designerul tocmai ce îl lansase se numea „Polo Fashion”.

Debutul în lumea vedetelor și a starurilor de cinema și l-a făcut odată cu crearea de costume și de cravate pentru toți actorii legendarului film „The Great Gatsby” (1974). Filmul a avut un uriaș succes, iar creațiile vestimentare purtate de protagoniști — un succes pe măsură.

Ralph Lauren nu s-a oprit la crearea de haine pentru bărbați. S-a decis să îmbrace la fel de frumos și femeile, iar starurile feminine au fost de-a dreptul cucerite de creațiile sale.

Dintre cele mai importante colecții ale sale amintim: „Polo/Ralph Lauren for Men”, „Ralph Lauren for Women”, „Double RL”, „Ralph Lauren Home”, „Ralph Lauren paint”. Eleganța și rafinamentul definesc colecțiile sale, negrul și materialele lucioase reprezentând laitmotivele colecțiilor. A fost printre primii designeri care a descoperit impactul comercial al colecțiilor de lifestyle.

Ralph Lauren este cunoscut și pentru colecția sa impresionantă de automobile, atât clasice, cât și noi. Colecția sa de mașini a fost expusă la „Museum of Fine Arts” din Boston.

În 2010, a fost declarat Cavaler al Legiunii de onoare de către președintele francez Nicolas Sarkozy. În septembrie 2012, revista „Forbes” a estimat averea sa la 7 miliarde de dolari, clasându-l pe locul 191 al listei celor mai bogați oameni din lume realizată de către publicație.

În septembrie anul acesta, în cadrul Săptămânii Modei desfășurată la New York, Ralph Lauren a oferit un spectacol inedit în Central Park, printr-o proiecție holografică în 4D, care a luat locul unei defilări tradiționale de modă pentru marca sa Polo — un lucru nemaivăzut până acum la un astfel de eveniment.

Sute de invitați, printre care numeroase celebrități, au fost duși cu mașinuțele de golf pe malul lacului din Central Park, deasupra căruia a fost proiectat acest spectacol pe un ecran uriaș de 18 metri înălțime și 45 de metri lungime.

Manechinele, care prezentau noua colecție, apăreau și dispăreau ca prin farmec, când pe Podul din Brooklyn, când în High Line, prin intermediul efectelor speciale. Proiecțiile, care au durat câteva zeci de minute, au dezvăluit o linie feminină suplă cu accente boeme șic și urbane, cu fuste în dungi, genți cu franjuri și sandale asortate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: biography.com

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata