Rămăşiţe ale unui car de luptă din Epoca Fierului, descoperite în Anglia

În urmă cu mai bine de 2000 de ani, în Epoca Fierului, un car de luptă a fost ars și îngropat, probabil în cadrul unei ofrande religioase, iar rămășițele din bronz ale carului au fost descoperite recent în apropiere de Melton Mowbray, Leicestershire, Anglia, conform Live Science.

Rămășițele acestui car de luptă au fost descoperite în situl arheologic Burrough Hill Iron Age Hillfort, o structură fortificată dispusă pe un deal și înconjurată de case și ferme.

„Este cea mai importantă descoperire realizată la Burrough Hill în cei 5 ani de exploatare arheologică a acestui sit”, a precizat arheologul Jeremy Taylor de la Universitatea din Leicester. „Aceasta este o descoperire foarte rară și un semn clar al importanței acestui sit în urmă cu două milenii”, a completat el.

Piesele din bronz descoperite intrau în componența unui car de luptă care ar fi aparținut unui nobil sau unui războinic din acele vremuri. Printre aceste piese se numără cuie de osie decorate la capăt, precum și inele pentru fixarea curelelor harnașamentului.

Pe lângă piesele din alcătuirea carului de luptă, cercetătorii au descoperit și un set de unelte din fier.

Aceste piese vor fi expuse la Muzeul Melton Carnegie din Melton Mowbray, în perioada 18 octombrie — 13 decembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata