RBS va concedia 30.000 de angajaţi şi va diminua divizia de investiţii bancare

18

Royal Bank of Scotland (RBS) va reduce activitatea diviziei de investiţii bancare şi operaţiunile internaţionale, o decizie care ar putea duce la concedierea unui sfert din cei 120.000 de angajaţi ai băncii britanice, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Banca parţial naţionalizată răspunde astfel cererilor politicienilor de a se concentra pe creditarea persoanelor fizice şi juridice din Marea Britanie şi de a-şi menţine o divizie redusă de investiţii bancare pentru clienţii de pe segmentul corporate.

RBS, deţinută în proporţie de 81% de Guvernul britanic, ar putea renunţa la 30.000 de angajaţi, ca parte a planului de reorganizare, susţin sursele. Guvernul intenţionează să-şi vândă participaţia deţinută la RBS în următorii trei-cinci ani.

Analistul Mike Trippitt de la compania Numis consideră că planul va aduce beneficii băncii prin reducerile de costuri şi majorarea capitalului.

‘Era clar de ceva timp că Guvernul vrea ca RBS să se concentreze pe creditarea persoanelor fizice şi juridice din Marea Britanie’, a explicat analistul.

Guvernul Marii Britanii a cheltuit peste 66 miliarde de lire sterline (106 miliarde de dolari) pentru a salva Royal Bank of Scotland Group Plc şi Lloyds Banking Group Plc în timpul crizei financiare din 2008.

Guvernul deţine 81% din RBS şi 40% din Lloyds şi intenţionează să vândă aceste participaţii sectorului privat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata