Recomandări pentru preîntâmpinarea producerii unor accidente rezultate din cauza temperaturilor ridicate

Brigada Rutieră recomandă șoferilor, pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente rutiere nedorite rezultate din cauza temperaturilor foarte ridicate, să folosească sistemele de climatizare, să consume suficiente lichide pentru evitarea deshidratării, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald și să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă.

„Temperatură ridicată din habitaclul mașinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacțiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă și se termină cu adormirea la volan. De asemenea, trebuie tratate cu toată atenția reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăți neașteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute”, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere remis miercuri.

Potrivit sursei citate, se recomandă atenție la mașinile cu gabarit depășit, utilajele folosite pentru reabilitarea părții carosabile, bicicliști, dar și copii care își petrec vacanța de vară.

„Nu consumați băuturi alcoolice, dacă urmează să conduceți și nu vorbiți la telefonul mobil în timp ce sunteți la volan”, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata