Record mondial la curăţat cartofi – 522,8 kg într-o oră

O echipă de cinci persoane care dorea să bată recordul mondial la curățat cartofi și-a îndeplinit obiectivul sâmbătă, 29 noiembrie, la Bastogne (Belgia), la a doua tentativă – 522,8 kg într-o oră, informează 7sur7.be.

Recordul era deținut din 1993 de cinci americani, cu 485 kg de cartofi curățați în 60 de minute. Echipa belgiană lucrează la Maxim’s, cunoscut fast-food din Bastogne, și a vrut să sărbătorească în acest fel cei 25 de ani ai firmei. Cei cinci au eșuat la prima lor tentativă, din 8 noiembrie, când au reușit să curețe „doar” 442 kg. Se pare însă că a existat o eroare de calibrare a cântarului, așa că patronul Didier Joris a anunțat că vrea să mai încerce o dată. Și sâmbătă recordul de peste 20 de ani a fost bătut.

„Am vrut să aducem recordul în Belgia datorită aspectului cultural. Este un gest cu atât mai simbolic cu cât începe săptămâna cartofilor prăjiți și după ce s-a lansat o petiție pentru înscrierea lor în parimoniul UNESCO”, a spus Didier Joris, imediat după omologarea recordului mondial. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata