Regina Elisabeta a II-a, insultată după trimiterea primului său mesaj pe Twitter

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a primit sâmbătă insulte pe Twitter, după ce vineri seara, 24 octombrie, a transmis primul său tweet, cu ocazia inaugurării unei noi expoziții la Muzeul Științelor din Londra, informează sâmbătă EFE.

Primul mesaj trimis pe Twitter de suverana în vârstă de 88 de ani, de pe o tabletă la contul @BritishMonarchy, a făcut să-i crească numărul de „followeri”, de la 722.000 la 820.000 în câteva ore. Au apărut însă și primele insulte și comentarii jignitoare.

Responsabilii Palatului Buckingham au respins posibilitatea de a lua măsuri, spunând că sunt perfect conștienți „de natura Twitter-ului, unde fiecare poate să-și exprime opinia”. „Am văzut câteva tweet-uri conținând vulgarități, dar acesta este natura acestui format„, a declarat o sursă.

Poliția britanică a confirmat că nu a primit nicio plângere, prin urmare nu va ancheta subiectul. Alături de insulte, regina a primit mesaje care îi cer să-și exprime opinia despre unele programe populare de televiziune, sau să posteze poze cu animalele sale de companie.

În primul său tweet transmis vineri, regina a scris: „Este o plăcere să deschid expoziția cu privire la ‘era informatică’, azi, la @ScienceMuseum și sper că publicul o va vizita cu plăcere”, semnând ‘Elizabeth R’ (Elizabeth Regina).

It is a pleasure to open the Information Age exhibition today at the @ScienceMuseum and I hope people will enjoy visiting. Elizabeth R.October 24, 2014

Conform presei britanice, mesajul a fost scris dinainte, iar regina nu a făcut altceva decât să apese butonul pentru a-l trimite. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata