Relu Fenechiu s-a predat la sediul IPJ Iaşi

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, fratele acestuia, Lucian Fenechiu, şi încă o persoană care a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul ‘Transformatorul’, Mihai Bogdan Damian, s-au prezentat joi seara, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, ei urmând a fi introduşi în arest preventiv.

Chestorul Ion Scripniciuc, şeful IPJ Iaşi, a declarat că deputatul Relu Fenechiu, fratele acestuia Lucian, s-au predat autorităţilor, alături de o altă persoană condamnată în acelaşi dosar.

Conform procedurilor, fraţii Fenechiu îşi vor petrece noaptea în arest preventiv până la sosirea mandatului de executare a pedepsei, după care va fi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”.

Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins joi recursul lui Relu Fenechiu şi a menţinut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanţa supremă.

Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.

De asemenea, instanţa a menţinut şi condamnările în cazul celorlalţi inculpaţi. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iaşi.

Alte condamnări: Petru Andronache – 7 ani, Ioan Turbatu – 6 ani şi Ioan Mărghidan – 6 ani de închisoare cu executare, aceştia fiind foşti directori în cadrul SISEE Moldova.

Pe latură civilă, judecătorii au scăzut prejudiciul pe care fraţii Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi trebuie să-l plătească în solidar, de la 6 milioane de lei în primă instanţă la 5,7 milioane de lei.

Decizia este definitivă, urmând ca toţi inculpaţii din acest dosar să fie încarceraţi.

dosarulTransformatorulRelu FenechiuSISEE Moldova
Comentarii (1)
Adaugă comentariu
  • Danut Balaban

    Ce ma intereseaza pe mine este ce se face pentru recuperarea prejudiciului? Unde sunt banii si cum sunt returnati statului?