Remedii naturale împotriva oboselii

  • Uleiurile esenţiale împotriva stării de oboseală

Uleiurile esentiale ajuta si ele la combaterea oboselii deoarece sunt un concentrat de principii active ale plantelor din care sunt extrase. Uleiurile esentiale care lupta impotriva tensiunilor nervoase si a stresului sunt – uleiul esential de neroli, de vetiver, de lavanda sau de mandarina.

Uleiurile care lupta impotriva insomniilor adultilor, impotriva oboselii si epuizarii sunt- uleiul esential de maghiran, de neroli, de melissa, de musetel sau de verbina.

Mai ai la îndemână şi alte idei pentru un tratament naturist:

– massoterapia adica masarea cu niste uleiuri binefacatoare in cadrul balneoterapiei. Te vei relaxa si astfel oboseala va disparea.

– apa rece – spala-te pe fata si pe cap cu apa rece.

– medicina traditionala chinezeasca – ierburi, acupunctura, masaj, osteopatie.

Ce te mai poate ajuta – fă o siesta de 40 de minute dupa pranz. Incearca sa dormi cat mai bine deoarece somnul reparator poate evita apneele de somn. Ai grija deoarece si pozitiile inconfortabile, cum ar fi si cele in fata calculatorului pot genera oboseala. La fel si alergiile si durerile de stomac.

Totuşi, dacă observăm că oboseala nu dispare un timp mai îndelungat, chiar dacă respectaţi cele indicate mai sus, este bine să faceţi şi nişte investigaţii clinice, întrucât oboseala persistentă poate indica prezenţa unei afecţiuni organice.

De asemenea, există şi probleme de natură emoţională care se pot manifesta prin intermediul oboselii, astfel încât e bine să aveţi în vedere şi o vizită la psiholog.

Luca Cătălin

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata