Remus Pricopie: Absolvenţii care nu promovează bacalaureatul ar putea avea o nouă sesiune în primăvară

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat joi, 12 iunie, la Buzău, că absolvenții care nu vor promova bacalaureatul vor putea beneficia de meditații instituționalizate în perioada octombrie-ianuarie, pentru a putea susține examenul în lunile februarie-martie, anul viitor.

‘Este bine să introducem o serie de cursuri la nivelul liceelor sau al unor instituții de învățământ superior, finanțate de la bugetul statului sau din proiecte pe fonduri structurale, astfel încât cei care au nevoie de un sprijin și nu au bani să plătească meditațiile să poată să vină la liceu sau la universitate și să urmeze aceste cursuri de pregătire, urmând ca, eventual, să existe o sesiune de bacalaureat în februarie-martie’, a spus Pricopie.

Ministrul Educației susține că ‘ar fi păcat ca, după 12 ani de școală, tinerii să fie lăsați în această fază’.

‘Trebuie să analizăm cu multă atenție toate aceste lucruri, căci cineva care nu reușește să ia examenul de bacalaureat nu mai are niciun fel de suport instituțional. Este obligația noastră să sprijinim toți acești tineri, căci ar fi păcat ca, după 12 ani de școală, să-i lăsăm pur și simplu în această fază, fără să le mai acordăm ajutor de o jumătate de an, în sensul de pregătire’, a subliniat ministrul.

Remus Pricopie a participat joi, împreună cu reprezentanți ai UNICEF, la evaluarea proiectului de prevenire a absenteismului și abandonului școlar ‘Hai la școală!’, desfășurat la Școala gimnazială din comuna Cilibia și la Școala gimnazială nr. 2 din municipiul Buzău. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata