Respect pentru viaţă

Sărbătorile Pascale sunt mereu un prilej de revelaţie şi accesare a energiilor spirituale. Atâta iubire, lumină şi nevoie de ”împărtăşire” care apare între oameni în perioada acestor Sărbători imprimă o energie pozitivă şi înălţătoare oriunde te-ai afla.

Cercetători atenţi şi răbdători ai misterelor din lumea plantelor au descoperit că există modalităţi uimitoare de comunicare între plante şi restul naturii. Deşi putem aveam senzaţia că lumea plantelor este mai pasivă şi că putem face orice, oricum şi nu se întâmplă nimic, cercetătorii au demonstrat contrariul.

Astfel, au descoperit că majoritatea plantelor, atunci când sunt ”agresate” (când o omidă le mănâncă frunzele, de exemplu), eliberează substanţe chimice care ”cer ajutor” şi cheamă insecte, care sunt predatori naturali pentru omizi! Partea uimitoare este cum de ştiu plantele exact cine le atacă şi pe cine să cheme în ajutor? Se pare că fiecare fiinţă vie de pe pământ are o ”semnătură” energetică  care se găseşte în tot ceea ce face şi este  de la saliva din gura omizii, care îi spune plantei cine o ”devorează” şi până la transpiraţia de pe mâna care rupe o frunză, şi care îi spune plantei cine a ”agresat-o”!

Aşa că, dacă vi s-a întâmplat să rupeţi nepăsători frunze sau flori dintr-o pădure sau parc  şi mai târziu aţi fost ciupiţi de ţânţari sau înţepaţi de o albină  şi n-aţi făcut legătura între cele două evenimente, aflaţi că sunteţi în mare ignoranţă! TOTUL COMUNICĂ CU TOTUL în această lume uimitoare în care trăim!

Mirosul de iarbă proaspăt tăiată, pe care îl respirăm cu toţii când trecem pe lângă cineva care îşi tunde gazonul nu este altceva decât ”strigătul” de ajutor al ierbii care se simte agresată! Iar toate alergiile de care suferă multe persoane în preajma fânului sau altor arbori sau flori  pot fi ”contra-agresiuni” ale plantelor  faţă de cei pe care îi percep a fi ”agresorii” lor! Este o ipoteză uimitoare şi merită să fie luată în considerare!

Dar această cunoaştere extraordinară care mi-a fost prilejuită de minunatul documentar ”Despre ce vorbesc plantele” m-a dus la revelaţii mult mai profunde, dincolo de subiectul strict al prezentării  COMUNICAREA dintre toate entităţile din lumea în care trăim.

Am realizat că TOŢI SUNTEM LEGAŢI DE TOATE în lumea în care trăim  şi că ENERGIA pe care o lăsăm în lume, cu orice facem cu vorbele noastre, cu gândurile noastre şi cu acţiunile noastre  afectează energia lumii şi determină o reacţie din partea ei.

Dacă judecăm, vorbim negativ, criticăm sau discutăm îndârjit împotriva cuiva sau a ceva, atunci AGRESĂM energetic acea entitate (făptură sau energie). Am realizat că este nevoie de multă MODERAŢIE şi multă TEMPERARE în tonul prezentărilor  pentru a nu crea un răspuns nedorit din partea celor ”agresaţi”.

Una dintre revelaţii a fost că şi atunci când discut îndârjit ”anti-făina de grâu” sau ”anti-lactate de vacă”  sau ”anti-zahăr” ori ”anti-vaccinuri” sau ”anti-antibiotice”  sau indiferent pe ce alt subiect  AGRESEZ cu poziţia mea, uneori vehementă  energia acelor entităţi. A plantelor despre care discut (a grâului, a trestiei de zahăr), a animalelor sau a oamenilor care se ocupă cu fabricarea distribuirea lor şi care îşi ”câştigă existenţa” folosind aceste produse.

Şi toate acestea se întorc împotriva mea  pentru că fiind percepută ca agresor  sunt la rândul meu agresată! Este legea lumii polare în care trăim.

Iisus Hristos ne-a învăţat că ceea ce semănăm, aceea culegem în această lume. Legea cauzei şi efectului este una dintre legile impersonale ale realităţii tridimensionale a Pământului,la fel ca şi legea gravitaţiei. Nu le respecţi, ai parte de consecinţe.

Căderea dintr-un copac sau de la o înălţime mai mare,o sfidare a legii gravitaţiei, are aceleaşi consecinţe precum nerespectarea legii cauză-efect.
Iar cea mai importantă LECŢIE învăţată de la ”legea cauză-efect”  expusă atât de magistral în documentarul despre plante  a fost pentru mine RESPECTUL PENTRU LUME  şi pentru TOATE ENTITĂŢILE. Indiferent de nume sau de structură.

Un mare maestru spiritual scria într-o carte  ”păşiţi în această lume cu respect  şi atingeţi-vă de lume cu economie, să nici nu se simtă pe acolo pe unde aţi trecut!”
Vadim Zeland spune şi el într-una dintre cărţile sale din seria ”Transurfingul Realităţii”  ”Simţiţi-vă ca acasă, dar nu uitaţi că sunteţi musafiri temporari pe acest pământ  şi plecaţi aşa cum aţi venit  fără absolut nimic, nici măcar trupul fizic nu-l luaţi cu voi la întoarcere!”

Abia acum încep să înţeleg ce spuneau aceşti oameni. Încep să înţeleg la nivel practic  pentru că ”teoretic”  ştiam de mult asta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata