Retrospectiva economică (săptămâna 30 iunie – 6 iulie 2014)

*Electrica şi-a planificat investiţii de peste 4 miliarde de lei, în următorii patru ani, în modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice şi va acorda dividende în proporţie de 85% din profitul consolidat, a declarat, vineri, Ioan Roşca, directorul general al companiei, prezent la Londra la ceremonia de listare la bursă.

*Austriecii şi francezii sunt cei mai mari investitori pe piaţa românească de asigurări, deţinând la finalul anului 2013 o pondere cumulată de peste 45% din valoarea totală a capitalului social subscris şi vărsat înregistrată de societăţile de asigurări din România, potrivit raportului anual pe 2013 al Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/.

*Societăţile de asigurări din România aveau plasamente în străinătate de peste 2,63 miliarde lei la finalul anului trecut, respectiv aproape 32% din valoarea totală a plasamentelor acestora în titluri de stat şi bonuri de tezaur, valori mobiliare tranzacţionate pe o piaţă reglementată şi titluri de participare la fonduri de investiţii, potrivit raportului anual pe 2013 al Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/.

*Societăţile de asigurări din România au recuperat de la companiile de reasigurare aproape o treime din despăgubirile plătite în anul 2013, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/.

*Cazul de antrax depistat în Ungaria nu are implicaţii asupra sănătăţii consumatorilor din România, a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

*Autorităţile bulgare au dezminţit informaţia potrivit căreia ar exista un focar de infecţie cu hepatită A generalizat pe toată zona Varna, a precizat Sebastian Constantinescu, director general al agenţiei Travel Planner.

*Declaraţiile administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, potrivit cărora compania ar putea fi listată la bursă abia în decembrie anul viitor, sunt ‘lucruri trăznite’, a declarat, vineri, Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie, care este şi administratorul special al Hidroelectrica.

  • PREVIZIUNI SĂPTĂMÂNA 7-13 IULIE

* 7 iulie — Evenimentul ”Meet the CEO”, la care participă Ravinder Takkar, cel care a preluat de curând conducerea Vodafone

* 7 iulie — Eveniment de lansare în România a Samsung Galaxy Tab S, tableta cu ecran Super AMOLED

* 8 iulie — Forumul „Programarea fondurilor structurale pentru perioada 2014-2020 şi oportunităţile pentru mediul antreprenorial”, organizat de Confindustria România, în parteneriat cu Ambasada Italiei la Bucureşti şi Ministerul Fondurilor Europene

* 9 iulie — Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitaţia pentru finalizarea Autostrăzii Braşov — Târgu Mureş — Cluj — Oradea, secţiunea Suplacu de Barcău — Borş, este 9 iulie 2014, ora 10.00, iar la ora 12.00 sunt deschise ofertele.

* 9 iulie — Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale organizează o licitaţie pentru servicii de supervizare pentru elaborarea proiectului tehnic, detaliilor de execuţie şi construcţia Autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul Bucureşti-Ploieşti, sector km 0+000 — km 8+225. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 iulie 2014, ora 10.00, iar la ora 12.00 vor fi deschise ofertele.

* 9 iulie Constanţa — Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” SA organizează licitaţie deschisă în vederea atribuirii unui contract pentru lucrări de reparaţii curente şi lucrări de consolidare a unor obiective feroviare situate pe secţiile de circulaţie Ciulniţa — Slobozia Veche. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 9 iulie, ora 10.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi, la ora 11.00, la sediul Regionalei CF Constanţa.

* 10 iulie — Conferinţa de presă cu tema ”Impactul taxei clawback asupra industriei farmaceutice locale în 2014”

* 10 iulie Constanţa — Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” SA organizează licitaţie deschisă în vederea atribuirii unui contract pentru lucrări de reparaţii şi realizare a căii fără joante între staţiile Căzăneşti — Andrăşeşti. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 iulie, ora 9.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Regionalei CF Constanţa.

* 11 iulie Ploieşti — În cadrul procedurii de insolvenţă dispus de Tribunalul Prahova împotriva Rafinăriei Astra Română, termenul pentru depunerea de către administratorul judiciar a raportului privind intrarea în procedura simplificată sau continuarea perioadei de observaţie a fost fixat pentru 11 iulie 2014.

* 13 iulie — Compania aeriană Wizz Air adaugă a opta aeronavă la flota sa alocată bazei din Bucureşti, care va facilita introducerea a patru noi rute din Bucureşti, spre Doncaster Sheffield, Malaga, Malmo (Suedia) şi Malta, şi una din Cluj-Napoca spre Basel — Mulhouse — Freiburg. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata