Revenirea Crimeii la Ucraina este imposibilă

Crimeea nu poate reveni la Ucraina, deoarece este acum parte a teritoriului Federației Ruse, a subliniat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, în contextul în care noul președinte ales al Ucrainei, Petro Poroșenko, a indicat ca una dintre prioritățile mandatului său este readucerea Crimeii la Ucraina, relatează agenția de presă Ria Novosti.

‘Crimeea este o regiune a Federației Ruse, prin urmare, nu poate fi vorba de o revenire a ei / în componența Ucrainei’, a reiterat purtătorul de cuvânt al liderului rus.

Miliardarul proeuropean Petro Poroșenko, care a câștigat alegerile prezidențiale anticipate din Ucraina din primul tur de scrutin, a declarat luni că nu recunoaște Crimeea ca parte integrantă a Rusiei și și-a anunțat intenția de a crea un minister special, în scopul de a readuce peninsula în cadrul Ucrainei în baza legislației internaționale.

Rusia a anexat în luna martie Crimeea, pe fondul tensiunilor politice din Ucraina, provocând cel mai grav conflict dintre Moscova și Occident de la încheierea războiului rece. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata