Risc mărit de infarct şi AVC în primele două ore după un acces de furie

Pericolul de infarct și accident vascular cerebral (AVC) crește considerabil la persoanele cu acest risc, în primele două ore după un acces de furie, este concluzia unei echipe de la Universitatea Harvard, care a trecut în revistă toate studiile publicate din 1966 asupra legăturii dintre accesele de furie și apariția unor AVC, relatează Le Figaro.

Rezultatele acestei meta-analize confirmă că această asociere este reală. ‘Toate studiile arată că există un risc mai ridicat în primele două ore după un acces de furie’ și, în funcție de frecvența și intensitatea exploziilor de nervi, riscul poate fi și de cinci ori mai mare în privința crizei cardiace, de șase în ceea ce privește ruptura de anevrism cerebral și de trei ori mai ridicat în cazul AVC-ului ischemic (obstrucția unei artere cerebrale).

Le Figaro subliniază că multe lucruri depind de fragilitatea inițială. Un tânăr adult sănătos, sportiv și nefumător riscă cu mult mai puțin decât un adult vârstnic cu probleme coronariene, un pacient a cărui hipertensiune nu este bine controlată sau o persoană cu defibrilator cardiac.

Sfatul specialiștilor pentru cei care se enervează ușor este să învețe să se controleze pentru a evita infarcturile și accidentele vasculare cerebrale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata