Roboţi şi androizi extrem de reali la expoziţia „Super Robot” din Tokyo

 Japonia este una din țările de avangardă în robotică și demonstrează acest lucru în săptămâna 25 octombrie – 3 noiembrie, cu prilejul Tokyo Designers Week, în cadrul căreia a fost lansată expoziția „Super Robot”. Sunt prezentați roboți și androizi extrem de reali, care fac deliciul vizitatorilor, cântând la instrumente, aplaudând sau chiar cântând vocal, informează miercuri EFE.

Asuna„, androida cea mai realistă din expoziție, care îndeplinește rolul de recepționeră, are aspectul unei tinere japoneze.

Grație camerelor ce o înconjoară, ea poate vedea, auzi și interacționa cu vizitatorii care pot comunica cu ea în japoneză sau în engleză. Va putea fi văzută până luni, la încheierea expoziției, alături de alți roboți umanoizi precum Robi, un roboțel domestic capabil să comunice, să aprindă sau să închidă televizorul printr-o telecomandă vocală, sau „FT” primul robot feminin care se poate deplasa pe două picioare.

La expoziție este foarte prezentă și muzica, roboții companiei Kimura Tasko Inc. fiind capabili să cânte la chitară, baterie sau tamburină. Cvintetul de roboți Seamoons poate cânta vocal datorită unui sistem de corzi vocale artificiale. Ei sunt acompaniați de Hand Clapping Machines, care bat din palme foarte convingător datorită unei aplicații tactile.

Industria roboticii investește tot mai mult și în domeniul protezelor, împingând realismul și design-ul la nivele demne de science fiction, cu modele precum Handiii — prezentate la expoziția din capitala niponă — capabile să-și miște degetele cu agilitate și să imite mișcările musculare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata