România a obţinut 25 noi medalii la Campionatul European de karate WUKF de la Verona

România a obținut vineri 25 noi medalii (8 aur, 8 argint și 9 de bronz) la Campionatul European organizat de către WUKF (World Union of Karate-do Federations) la Palatul Sporturilor din Verona (Italia).

Astfel, bilanțul provizoriu după două zile se ridică 28 de medalii, dacă se mai adaugă cele 3 de aur, obținute joi.

În a doua zi s-au disputat finalele de la categoriile cele mai mici ca vârstă, copii între 6 și 14 ani. Reprezentanții țării noastre au dat dovadă de multă tenacitate câștigând 8 finale. Tot în programul de vineri, au avut loc meciuri de calificări la cadeți, juniori și seniori, unde tricolorii au locuri bune, cu multe clasări în finalele programate sâmbătă și duminică. Astfel, în mod sigur, acest bilanț se va mări, până la finalul Campionatul European.

Toți cei trei sportivi români care au intrat în concurs în prima zi a întrecerilor pe tatami au cucerit titlurile de campioni continentali la veterani: Eva Kerekeș (Politehnica Cluj-Napoca) la kumite shobu ippon, concursul open, Florin Ioniță (Clubul Sportiv de Karate Sakura Onești) la kumite shobu sanbon veterani D (41-45 de ani) și Florin Curileac (CSM Satu Mare) la kumite shobu sanbon veterani A (35-40 de ani).

Federația Română de Karate WKC este reprezentată de 120 sportivi la Campionatul European 2014 organizat de către WUKF în perioada 12-15 iunie, la Verona. Dintre cei 120 sportivi deplasați în Italia, unii sunt susținuți de FRK WKC și alții de cluburi și sponsori. Finanțarea acestora este parțial susținută din bugetul alocat de Ministerul Tineretului și Sportului și din venituri proprii ale FRK WKC (sponsorizări).

România va încerca să își mențină supremația continentală confirmată la ediția de anul trecut a competiției, la Sheffield (Anglia), când delegația FRK WKC a ocupat detașat primul loc în clasamentul pe națiuni, cu 60 de medalii de aur, 28 de argint și 34 de bronz, urmată de Anglia, 36-31-84, și Polonia, 15-13-15, etc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata