România a obţinut vicepreşedinţia EDINNA

Adunarea Generală a Asociaţiei Europene de Instruire pentru Navigaţia pe Ape Interioare EDINNA (Education in Inland Navigation) l-a ales miercuri în funcţia de vicepreşedinte pe reprezentantul României, conf. dr. Ovidiu Sorin Cupşa, directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CERONAV, Ana Legănel, în cadrul Adunării Gnerale EDINNA de la Bruxelles a fost ales şi preşedintele organizaţiei, olandezul Arjen Mintjes, iar cea de-a doua funcţie de vicepreşedinte i-a revenit lui Manfred Wieck, reprezentantul Republicii Federale Germania.

Ovidiu Cupşa a declarat  că obţinerea vicepreşedinţiei EDINNA confirmă recunoaşterea la nivel european a activităţii şi performaneşelor CERONAV, unul dintre cei mai importanţi furnizori în domeniul pregătirii şi certificării personalului naval la nivel continental.

‘Consider că România, alături de Olanda şi Germania, sunt cei trei mari jucători de pe Coridorul Rin-Main-Dunăre şi am reuşit alături de colegii mei Doina Munteanu, Ghiuler Manole şi Vasile Pipirigeanu să demonstrăm încă o dată asta la Bruxelles. Am convingerea că în acest mandat voi putea promova activ interesele personalului navigant românesc, în elaborarea standardelor de pregătire, promovarea unor directive unice europene şi recunoaşterea certificărilor noastre. Un prim pas a fost făcut în vederea recunoaşterii certificatelor eliberate de CERONAV de către Comisia Centrală pentru Navigaţia pe Rin, prin acceptarea, pe 22 ianuarie, la Strasbourg a auditării noastre de către această comisie. Am abordat acest subiect şi aici, la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri bilaterale cu Hans van der Werff, secretar General al Comisiei Centrale pentru Navigaţia pe Rin (CCNR), care ne-a asigurat de sprijinul personal în vederea acestei recunoaşteri’, a declarat Ovidiu Cupşa.

Asociaţia Europeană EDINNA a fost înfiinţată în anul 2009 şi are ca scop armonizarea standardelor de formare a personalului navigant de pe apele interioare din Europa şi introducerea unor directive unice la nivelul Uniunii Europene. EDINNA reuneşte cei mai importanţi furnizori de educaţie şi pregătire profesională din România, Franţa, Slovacia, Belgia, Germania, Olanda, Italia, Austria, Polonia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Croaţia şi Rusia, precum şi membri asociaţi din Slovenia, Congo şi Egipt.

CERONAV este membru fondator al asociaţiei şi prin alegerile de astăzi România este singura ţară care deţine două din cele şase funcţii din Comitetul Director al EDINNA, încă de la înfiinţarea din 2009 fiind confirmată ca membru în forul de conducere Doina Munteanu, director al Centrului CERONAV.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata