România era considerată cea mai poluată ţară din Europa, la înfiinţarea Ministerului Mediului

România era considerată cea mai poluată țară din Europa, la momentul înființării Ministerului Mediului, a declarat, luni, 18 ianuarie, în cadrul evenimentului de marcare a 25 de ani de mediu, Valeriu Eugen Pop, fost ministru al Mediului în perioada 1990 – 1991.

‘În momentul înființării Ministerului Mediului în România, țara noastră era considerată cea mai poluată din Europa. Una dintre cele mai mari realizări a fost vizita făcută în România de către exploratorul Jacques Yves Cousteau, fapt care a dus la promovarea multor locuri din țară la nivel internațional, cum ar fi Delta Dunării. Primele realizări ale acestui minister a fost introducerea acordului de mediu, înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării, înființarea Regiei Pădurilor, introducerea unei cote de tăiere a pădurilor și a cotelor de vânătoare. La polul opus, al nerealizărilor, spun că la nivel educativ am realizat destul de puțin, lucru care se vede și astăzi’, a spus Pop.

Asociația Planeta Verde, împreună cu Asociația Română de Mediu și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor /MMAP/ au organizat, luni, la Opera Națională din București, evenimentul de marcare a 25 de ani de mediu în România.

Pe agenda evenimentului s-a aflat prezentarea unei radiografii a domeniului Mediu, pentru perioada 1990 — 2015, la care participă toți foștii miniștri de resort, precum și actualul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca — Palmer.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata