România Hub, un program care va poziţiona România pe harta antreprenorială din Europa ca o ţară favorabilă start-up-urilor

Programul România Hub este un concept prin care ne propunem să aducem inițiativele antreprenoriale independente din România și să le promovăm în mod comun, astfel încât să poziționăm România pe harta antreprenorială din Europa ca o țară favorabilă start-up-urilor, a spus, luni, ministrul delegat pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), Florin Jianu, la lansarea programului.

‘Ne propunem ca acțiunile ministerului și ale oficiilor teritoriale să dobândească noi abilități așa încât, în spațiile pe care le avem, să pregătim cât mai mulți tineri pentru activitatea antreprenorială.

Vrem ca România să fie privită ca țara tinerilor întreprinzători, țara în care inițiativele antreprenoriale sunt susținute prin măsuri concrete. Programul se adresează atât întreprinzătorilor tineri, cât și celor care doresc să devină întreprinzători, în egală măsură elevilor și studenților care pot veni în acest spațiu pentru a beneficia de consultanță, asistență și mentorat prin parteneriatele pe care le avem’, a spus Florin Jianu.

România Hub este o inițiativă a DIMMMAT care are ca obiectiv crearea unei platforme comune dedicate antreprenoriatului, reunind sub aceeași umbrelă actori guvernamentali, neguvernamentali, precum și instituții de învățământ și companii. În cadrul acestui program vor fi organizate ateliere de pregătire a tinerilor care își doresc să devină antreprenori, precum și întâlniri între mediul de afaceri și reprezentanți ai instituțiilor publice.

Totodată, în cadrul acestei inițiative vor fi încheiate parteneriate cu entități guvernamentale și neguvernamentale în baza cărora se va oferi consiliere celor interesați.

‘Acest concept, România Hub, atinge trei aspecte: poziționăm România ca națiune favorabilă start-up-urilor, realizăm baza de parteneriate și susținem mediul de afaceri prin toate aceste protocoale pe care le avem, iar acțiunilor noastre vor fi astfel direcționate încât să devenim un adevărat minister pentru mediul de afaceri, pentru antreprenoriat. Acțiunile care se desfășoară sub acest concept, România Hub, vor fi într-un calendar pus pe site-ul departamentului’, a precizat Jianu.

Activitățile vor avea loc atât în București cât și în cadrul celor opt sedii România HUB din țară, timp de 12 luni.

‘După cum știți, România nu stă bine în prezent în ceea ce privește competitivitatea, iar prin acest program putem contribui la creșterea competitivității, la crearea de claustere regionale, ne propunem realizarea de incubatoare și acceleratoare de afaceri, chiar a celor academice prin parteneriatul cu Ministerul Educației. Pe lângă inițiativele pe care le avem, le vom susține și pe cele de creare de noi firme, de creare de noi locuri de muncă’, a mai spus Forin Jianu.

În prezent, una dintre principalele probleme cu care se confruntă instituțiile este popularizarea programelor naționale și europene în rândul tinerilor. Pentru perioada următoare, se estimează scăderea șomajului în rândul tinerilor până la sub 20%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata