România, în topul scumpirilor la carburanţi. Evoluţia preţului în alte state europene

România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană în topul scumpirilor la carburanţi. În plus, de luna viitoare preţul creşte din nou, odată cu intrarea în vigoare a accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, notează digi24.ro.

Cauza o reprezintă măsurile fiscale ale Guvernului, respectiv schimbarea modului de calcul a accizelor începând cu 2014.

În topul scumpirilor, România este devansată doar de Cipru, acolo unde preţul unui litru de carburant a crescut cu 6,5% de la începutul anului, de la circa 1,33 euro, la 1,42 euro.

În România, preţul mediu al unui litru de benzină Euro-super 95 s-a majorat cu circa trei procente, de la 1,22 euro la finele anului trecut, la 1,26 euro la jumătatea lunii martie.

Şoferii din statele vecine au fost mai norocoşi. În Bulgaria, preţul a scăzut cu 3,3 procente, iar în Ungaria – cu 2,5%. Ieftiniri s-au mai înregistrat şi în Germania, Italia şi Slovacia.

În total, carburanţii s-au ieftinit în zece state europene.

Evoluţia preţului benzinei în primele trei luni din 2014:

– România, +3% -> 1,26 euro.

– Bulgaria: -3,3%.

– Ungaria: -2,5%.

Germania: -1, 36%.

– Italia: -0,64.

Slovacia: -1,31.

– Cipru: +6,5% -> 1,42 euro.

Belgia: +2,88%.

– Luxemburg: +2,30%.

Citește și
1 Comentariu
  1. Dan spune

    Atat pot face ei pt economie sa mareasca taxe,dar daca ii obliga UE sa faca salariul min pe ec egal in toate tarile ce ar mai face?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata