România se alătură celor peste 160 de ţări care sărbătoresc Ora Pământului pe 19 martie

România se alătură celor peste 160 de ţări care sărbătoresc Ora Pământului pe 19 martie, cetăţenii fiind invitaţi să stingă lumina la ora 20,30, timp de o oră, potrivit unui comunicat de presă al WWF-România remis, marţi.

„A rămas mai puţin de o lună până la Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a 8-a oară consecutiv, WWF-România încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20,30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, pentru a arăta că doreşte mai multă determinare şi acţiuni concrete din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu”, se arată în document.

Potrivit comunicatului, de-a lungul celor şapte ediţii de până acum, peste 40 de oraşe au participat în mod activ la Ora Pământului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie.

„Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii întrerup iluminatul în mod simbolic şi găzduiesc evenimente tematice. Dintre reuşitele importante ale mişcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour şi, mai mult decât atât, opreşte iluminatul exterior pe parcursul nopţii, în fiecare seară. Anul acesta mesajul şi îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, ‘Dăruieşte naturii din energia ta’. Îi invităm pe români să stingă luminile în case şi să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber”, informează ONG-ul.

WWF-România provoacă autorităţile şi asociaţiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acţiuni de mediu care să culmineze pe 19 martie cu o tură de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde să se adune toţi cetăţenii preocupaţi de poluare şi de aglomerarea din oraşe.

„Bicicleta este cel mai eficient mod de deplasare în cazul congestiilor urbane. Vorbim de eficienţa energetică, viteza medie de deplasare la orele de vârf în orale şi de spaţiul ocupat, mult mai avantajoase în cazul bicicletei faţă de automobil. Activităţile nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce oameni cu valori şi interese similare împreună şi să promoveze cauza de mediu odată cu oraşe din întreaga lume. Ne vom consuma energia plimbându-ne cu bicicleta sau alergând, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru noi şi mai actual decât oricând şi că suntem pregătiţi să investim propria energie pentru a-l proteja”, precizează comunicatul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata