România va fi prezentă cu 25 de invenţii la a 63-a ediţie a Concursului internaţional Bruxelles – EUREKA

România va participa cu 25 de invenții la a 63-a ediție a Concursului internațional Bruxelles – EUREKA dedicat inventicii, ce are loc de joi, 13 până sâmbătă,15 noiembrie, în cadrul Salonului INNOVA.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației Naționale (MEN), remis miercuri , invențiile prezentate de România la concursul din capitala belgiană vor fi expuse în standul realizat sub egida MEN.

„Pentru actuala ediție, organizatorii vor menține formula de prezentare care include spații alocate standurilor țărilor participante, respectiv zone de prezentare a invențiilor și proiectelor belgiene. O deosebită atenție va fi acordată întâlnirilor dintre potențialii parteneri de afaceri în cadrul secțiunilor Innovation Avenue — Start-ups Avenue — Social Avenue (Aleea Inovării — Aleea Start-up-urilor și Aleea Socială). Este menținut, de asemenea, conceptul Social Avenue, introdus în anul 2013, secțiune dedicată lansării unor invenții care răspund nevoilor sociale ale cetățenilor prin soluții concrete la problemele de zi cu zi”, precizează MEN.

Sursa citată mai arată că, pe parcursul desfășurării Salonului INNOVA de la Bruxelles, Ministerul Educației Naționale va organiza evenimente de brokeraj tehnologic și de afaceri pentru inventatorii români.

Vineri, în standul național din Pavilionul 10 al Complexului Bruxelles EXPO, va fi organizată Ziua României.

„Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spațiu de întâlnire între cercetători, oameni de știință, cadre didactice universitare și întreprinzătorii cei mai activi și mai interesați de ‘nou’ din mediul de afaceri”, adaugă comunicatul MEN.

Festivitatea de premiere este programată sâmbătă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

concursul EUREKAincentatori romaniinventiiSalonul INNOVA
Comentarii (0)
Adaugă comentariu