România va lansa clusterul Bio-Danubius la cel mai mare târg de produse bio din lume

România va lansa, săptămâna viitoare, la cel mai mare târg de produse ecologice din lume – BioFach Nurnberg, clusterul Bio-Danubius care a fost constituit, vineri, la Tulcea cu scopul de a susține și promova produsele agriculturii ecologice, turismul și biodiversitatea din această zonă a țării, a declarat președintele Asociației Bio România, Marian Cioceanu.

„Clusterul Bio-Danubius a fost constituit, la Tulcea, la inițiativa Asociației Bio România, împreună cu autorități locale, Institutul de Cercetări Bioalimentare și alte entități interesate de acest proiect și are ca obiective susținerea și promovarea produselor agriculturii ecologice și valorificarea superioară a materiilor prime, precum și susținerea biodiversității. Principalele argumente care au condus la înființarea primului cluster bio, la Tulcea, au fost legate de existența Rezervației Biosferei Deltei Dunării, dar și pentru că de-a lungul timpului a existat concentrarea cea mai mare de producători de agricultură bio din România. De asemenea, Rezervația are standarde de protecția mediului și de utilizare de tehnologii bio superioare față de restul țării”, a precizat Marian Cioceanu.

Șeful Bio România consideră că proiectul are șanse să devină unul fanion pentru România, în cadrul Strategiei Dunării, mai ales că poate atrage și fonduri europene în parteneriat cu alte clustere similare din țările Uniunii Europene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata