Românii cu credite în valută le-ar putea converti în lei fără comisioane

Românii cu credite în monede străine ar putea converti sumele în lei fără comisioane sau garanții suplimentare, potrivit unei propuneri legislative inițiate de către deputatul PSD Ana Birchall, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri.

Propunerea legislativă a primit raport favorabil de la Comisia pentru buget din Senat.

„Esența acestei propuneri legislative vizează dreptul consumatorilor de bună credință, persoane fizice sau juridice, de a putea solicita conversia creditelor în moneda națională. Creditele neperformante și ratele restante la bănci au ajuns o problemă socială în România și mi se pare echitabil ca toți românii împovărați de majorarea ratelor bancare datorate creșterii cursului de schimb valutar să poată opta pentru conversia creditelor fără costuri suplimentare, comisioane sau garanții adiționale”, a declarat Ana Birchall la susținerea proiectului de lege în cadrul Comisiei pentru buget din Senat, arată sursa citată.

Aceasta a precizat că își exprimă speranța că și sistemul bancar va continua să susțină adoptarea și aplicarea acestui proiect legislativ.

Senatul este prima cameră sesizată în cazul proiectului respectiv. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata