Rotterdamul, desemnat „Oraşul european al anului 2015” de „Academy of Urbanism”

Rotterdamul, cel de-al doilea mare oraș din Olanda, a fost ales ‘Orașul european al anului 2015’ în cadrul galei premiilor decernate de centrul britanic ‘Academy of Urbanism’, informează luni ziarul ‘La Libre Belgique’. Locurile următoare în top 3 au fost ocupate de Aarhus, din Danemarca, și Torino, din nordul Italiei.

‘Rotterdamul are o populație tânără, deschisă și tolerantă, adoptă inovații urbane și arhitecturale și se află în avandargă în termeni de antreprenoriat. Strategia sa vizează reunirea familiilor și a întreprinderilor în partea centrală a orașului prin intermediul dezvoltărilor urbane, a spațiilor publice animate și a unei foarte bune rețele de transport în comun’, a explicat președintele academiei, Steven Bee. Totodată, el a menționat activitatea excelentă a primarului orașului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

‘Academy of Urbanism’se definește pe pagina sa de internet, drept o organizație independentă și fără caracter politic, creată în 2006, din care fac parte atât teoreticieni, cât și persoane care activează direct în dezvoltarea socială, culturală, economică, politică și fizică a orașelor și satelor din Marea Britanie și Irlanda. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; wikipedia.org

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata