Rovana Plumb: Alocaţia rămâne la 42 de lei; vrem ca din 2015 să venim cu un ajutor suplimentar pentru copiii săraci

Ministerul Muncii ia în calcul acordarea, din ianuarie 2015, a unei sume suplimentare, alături de alocație, copiilor care provin din familiile cu venituri reduse, a anunțat, duminică, ministrul de resort, Rovana Plumb.

„În ceea ce privește alocațiile pentru copii, vrem ca din anul 2015 să venim cu un ajutor suplimentar pentru copiii care au nevoie, pentru copiii care vin din familii cu venituri reduse și lucrăm la acest obiectiv, în așa fel încât, din ianuarie 2015, copiii să beneficieze de o suplimentare a alocației”, a spus ministrul Muncii, prezent la un eveniment dedicat copiilor, organizat la Muzeul Satului.

Rovana Plumb a precizat că alocația se va menține la nivelul actual, de 42 de lei, dar copiii din familiile cu venituri reduse vor putea primi o sumă suplimentară. Ea nu a menționat, însă, la cât s-ar putea ridica această sumă.

„Practic, alocația va rămâne aceeași, de 42 de lei, dar vrem să venim cu o suplimentare a venitului la nivelul fiecărui copil care se află în familiile care au nevoie de ajutor”, a subliniat ea.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), cu sprijinul UNICEF România, au sărbătorit, duminică, la Muzeul Satului, Ziua Internațională a Copilului.

La eveniment au luat parte ministrul de resort, Rovana Plumb, președintele ANPDCA, Gabriela Coman, și reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata