Rovana Plumb: Guvernul a aprobat proiectele de lege privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor şi al mamelor

Guvernul a adoptat proiectele de lege privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor și al mamelor care au beneficiat de indemnizație pentru creșterea copilului, ajunși în situația de debitori nu din culpa lor, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb, marți, la Palatul Victoria.

„Grija față de pensionari, de părinți și de copii reprezintă preocupări majore și constante ale Guvernului Ponta. Ne-am ținut de cuvânt și așa cum am declarat și am propus pe data de 1 august astăzi Guvernul a adoptat două proiecte de lege care au fost transmise către Parlament în vederea adoptării de către acest for privind amnistia fiscală pentru pensionari și pentru mămicile care au beneficiat de indemnizația pentru creșterea copilului”, a declarat ministrul Muncii.

Proiectul de lege care prevede scutirea de la plată a debitelor revenite din pensii se adresează „tuturor categoriilor de pensionari aflați în sistemul de pensii până la data intrării în vigoare a legii”, a precizat Rovana Plumb.

„De asemenea, prevede scutirea la plata debitelor pentru toți pensionarii, cu excepția debitelor constituite din culpa exclusivă a pensionarilor. Adică prin depunere de declarații false sau documente false. Casa de pensii are rolul de a verifica toate aceste dosare. Până în prezent sunt 30.000 de persoane, pensionari aflați în această situație, pentru care s-au constituit debite în cuantum de 65 de milioane de lei. Menționez faptul că niciunul din aceste debite nu afectează bugetul de asigurări sociale pe anul 2014″, a declarat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a afirmat că al doilea proiect de lege aprobat de Guvern și transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare vizează amnistia fiscală a mămicilor pentru care s-au constituit debite deoarece în perioada în care au stat acasă pentru îngrijirea copiilor și au primit indemnizația pentru creșterea acestora au obținut și venituri suplimentare pe care le-au declarat la administrațiile fiscale.

„Este vorba despre aproape 12.500 de mămici pentru care s-au constituit debite de 15 milioane de lei. Toate aceste mămici vor fi amnistiate fiscal sau scutite de la plata debitelor. Nu vr fi scutite de la plata debitelor toate acele persoane pentru care debitul constituit a fost din culpa exclusivă a acestora. Repet, Guvernul a trimis spre aprobare Parlamentului proiecte de legi care prevăd amnistie fiscală. Adică toate debitele pe care un pensionar sau o mămică sau un tătic le are de transmis, de plătit către bugetul de stat sau bugetul asigurărilor sociale, toate acestea care nu sunt din culpa lor vor fi scutite de la plată”, a mai declarat ministrul muncii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata