Rovana Plumb: Implementarea schemei de garanţii pentru tineri este prioritatea zero a guvernelor din Uniunea Europeană

Implementarea schemei de garanții pentru tineri este prioritatea zero a tuturor guvernelor din Uniunea Europeană, a declarat miercuri, la România TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb, după conferința la nivel înalt privind ocuparea forței de muncă în Europa, desfășurată la Milano, Italia.

‘Atât eu cât și domnul prim-ministru (Victor Ponta n.r) am prezentat măsurile care au fost luate de către Guvernul nostru în vederea creșterii locurilor de muncă, iar tema majoră a tuturor guvernelor este cea legată de a crea mai multe locuri de muncă la nivelul Uniunii Europene. Media în zona euro este de 12% rata de șomaj, iar în ceea ce privește toată Uniunea Europeană este de 11%. România în momentul acesta este la o rată de 6,70%, deci suntem sub media europeană și s-au creat în ultimii ani 200.000 locuri de muncă. Prioritatea zero a tuturor guvernelor este cea legată de implementarea schemei de garanții pentru tineri’, a spus Rovana Plumb.

Aceasta a precizat că, în România, 188.000 de tineri au beneficiat de implementarea măsurii privind schema de garanții pentru tineri și 50.000 au fost ocupați până la finele lunii august anul acesta. De asemenea, au fost create 6.000 noi start-up-uri pentru tineri și vor continua măsurile astfel încât rata de ocupare a tinerilor să crească.

‘Vorbim de tineri până în 25 de ani. Guvernul a adoptat ieri (marți n.r) două noi inițiative. O inițiativă România start-up, prin care se dorește crearea de locuri de muncă și facilități acordate angajatorilor, ea va fi prezentată mai pe larg săptămâna viitoare, și, de asemenea, ‘business angels’, un nou concept al Uniunii Europene prin care se acordă deduceri fiscale tuturor investitorilor care vor crea start-up-uri, vor înființa noi companii, deci noi locuri de muncă’, a explicat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a mai spus că, în ceea ce privește românii din străinătate, pentru aceștia a fost ‘lărgit’ programul Prima Casă, prin care se pot acorda românilor din afară facilități pentru achiziționarea de locuințe sau construirea de case.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a subliniat că ‘a îmbrățișat’ propunerea premierului italian Matteo Renzi privind crearea, la nivelul UE, a unei scheme unitare de creare de locuri de muncă.

‘Am îmbrățișat ideea propusă de premierul italian de a se face la nivelul Uniunii Europene o schemă unitară de creare de locuri de muncă, după modelul schemei de garanții pentru tineri’, a precizat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a participat, alături de delegația condusă de prim-ministrul Victor Ponta, la conferința la nivel înalt privind ocuparea forței de muncă în Europa, desfășurată la Milano, Italia.

Evenimentul a reunit șefi de state și de guverne membre ale UE, precum și lideri ai instituțiilor care gestionează domeniul ocupării forței de muncă din Europa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata