Rovana Plumb: Legea privind salarizarea în sistemul public trebuie să sufere nişte modificări

Legea privind salarizarea în sistemul public trebuie să sufere nişte modificări, pentru că există discrepanţe, a declarat duminică, la România TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

„Legea privind salarizarea în sistemul public trebuie să sufere nişte modificări pentru că există discrepanţe. Am văzut că există discriminare între cadrele medicale care au absolvit învăţământul superior şi cele cu postliceală, care au salarizare mai mare decât cadrele medicale cu studii universitare, ceea ce răstoarnă sistemul de valori. Sunt câteva exemple pe care le pot da. Unul ar fi mărirea cu două clase de salarizare, pentru motivarea personalului, pentru că în sistemul public trebuie să existe o motivare a personalului în aşa fel încât să putem să îi cointeresăm să ofere servicii publice de calitate”, a spus Rovana Plumb.

Întrebată dacă în următorii ani va fi modificată grila de salarizare, ministrul Muncii a răspuns că da şi că se lucrează în acest sens.

„Se lucrează la modificări la grila de salarizare şi în următorii ani, da (va fi modificată) „, a spus Rovana Plumb.

Aceasta subliniat că s-a propus şi să se dea două salarii brute pe timp un an de zile ca un premiu de excelenţă tocmai pentru a cointeresa salariaţii şi că vor continua şi în 2015 şi 2016 bursele pentru rezidenţi şi cei 10% în plus pentru profesori debutanţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata