Rovana Plumb: Lucrăm la eliminarea suprapunerii celor 15 clase de salarizare

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a anunțat, joi, 13 noiembrie, că instituția pe care o conduce lucrează la eliminarea suprapunerii celor 15 clase de salarizare, suprapunere care s-a produs după creșterea salariului minim pe economie.

‘Am lucrat, lucrăm și vom lucra cu Ministerul Finanțelor și cu ministrul delegat pentru Buget pentru a elimina suprapunerea celor 15 clase de salarizare, produsă după creșterea salariului minim pe economie. Eliminarea suprapunerii s-a făcut deja pentru cadrele medicale, din asistență socială și pentru cadrele didactice. Pe baza acordurilor încheiate cu sindicatele din aceste domenii există posibilitatea de a majora salariile de la 1 ianuarie 2015. O majorare a salariilor pentru personalul din administrația centrală și locală va putea fi luată în considerare după ce vom discuta cu instituțiile internaționale’, a spus Rovana Plumb, într-o intervenție la postul România TV.

Legat de plata în avans a drepturilor salariale câștigate de bugetari în Instanță, ministrul Muncii a precizat că este vorba despre o sumă de 5,6 miliarde lei, care se adaugă la suma de 2,4 miliarde lei, plătită în acest an.

‘Gândirea noastră a fost aceea că, dacă avem această posibilitate, din punct de vedere financiar, ca și resursă, să plătim către toți bugetarii care au câștigat în Instanță suma de 5,6 miliarde lei reprezentând sporurile tăiate din salarii, deodată, anul acesta…Gândirea a fost, în felul următor: în primul rând că oamenii nu trebuie să mai aștepte doi ani, 2015 și 2016, pentru că acest rest, în afară de ce am plătit anul acesta, 2,4 miliarde, era eșalonat pe următorii doi ani, pentru a-i primi, pentru a-i introduce în consum, pentru a crește consumul, pentru a crește productivitatea, a crea de noi locuri de muncă, producție industrială și tot ceea ce înseamnă servicii. În categoria personalului bugetar intră profesorii, cadrele medicale, salariații din administrația publică, cei care au dat în judecată statul și și-au recâștigat drepturile’, a mai spus Rovana Plumb.

Aceasta a menționat, totodată, că toate cele 730.000 de persoane cu handicap din România vor primi indemnizația majorată cu 16%, de la 1 ianuarie 2015.

De asemenea, ministrul Muncii a spus că ‘premierul Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu nu iau în calcul modificarea cotei unice de impozitare de 16%’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata