Rovana Plumb: Pensia lui Traian Băsescu respectă toate prevederile legale

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marți, 6 ianuarie, că pensia fostului președinte Traian Băsescu a fost stabilită conform legii și respectă toate prevederile legale, dar nu are nicio legătură cu indemnizația care i se cuvine acestuia ca fost șef al statului.

Plumb a spus că din informațiile pe care le are de la Casa Națională de Pensii, Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă pe 4 noiembrie 2014.

„Din câte știu (…) beneficiază și de prevederile legislației privind încadrarea în grupa I de muncă datorită faptului că a lucrat în condiții deosebite o perioadă de peste 11 ani”, a adăugat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai spus că pensia a fost stabilită conform legii în funcție de contribuția la bugetul asigurărilor sociale.

„Este pensia care a fost stabilită, respectă toate prevederile legale. (…) Nu are nicio legătură pensia cu indemnizația care i se cuvine conform legislației ca fost președinte al României”, a spus ministrul.

Rovana Plumb a fost prezentă la recepția de rămas bun organizată de ambasadorul Chinei la București, Yuzhen Huo, la sediul ambasadei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata