Rudel Obreja, urmărit penal; procurorii au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore

14

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus marţi reţinerea pentru 24 de ore a lui Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Obreja urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Rudel Obreja ar fi pretins de la un denunţător suma de un milion de euro, potrivit DNA.

„În schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii. Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro să fie remisă înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile”, precizează DNA.

Procurorii anticorupţie arată că, pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Rudel Obreja a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a „noului cod”, cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare noile Coduri penal şi de procedură penală.

Recursul a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă, mai arată DNA.

„Suspectului Obreja Rudel i s-au prezentat acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 10 alin. 3 Cod de procedură penală.  La data de 4 februarie 2014, procurorii au dispus reţinerea lui Obreja Rudel pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului pentru drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, precizează sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata