Rusia ar mai avea rezerve de alimente doar pentru două săptămâni

Rusia mai dispune de rezerve la toate categoriile de alimente doar pentru două săptămâni, după ce Moscova a decis la 7 august interzicerea timp de un an a importului majorității produselor agroalimentare din SUA și UE, sperând să acopere acest gol cu importuri de la noi parteneri, a declarat miercuri vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, într-o intervenție în direct la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Unian.

‘La principalele tipuri de alimente, dacă e să vorbim de situația la zi, dispunem de rezerve pentru două săptămâni’, a afirmat Dvorkovici. El a explicat că dependența Rusiei de importuri la unele produse este de 4% (cum ar fi la cartofi) și de până la 30% (cum ar fi la carne). Dependența Rusiei de producția de lapte din străinătate este de aproximativ 20%, la carne de porc — de 20% și la carne de pasăre — de circa 10%.

‘Prin urmare, restabilirea stocurilor de produse este o problemă de trei-patru zile’, a spus vicepremierul rus, indicând că Moscova își pune speranța în țări precum Turcia, Belarus și mai multe state din America Latină, până când rafturile magazinelor vor putea fi umplute cu produse autohtone.

În perspectivă de un an, a adăugat el, Rusia se va axa mai mult pe producția proprie, în special, în ceea ce privește producția de carne de pasăre, legume și fructe. Cu toate acestea, el a recunoscut că în privința cărnii Federația Rusă este nevoită să se orienteze totuși spre furnizori externi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata