Rusia: CEO grupului francez Total a murit într-un accident de avion

Patronul grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, și-a pierdut viața în urma prăbușirii unui avion privat pe aeroportul Vnukovo, din apropiere de Moscova, au anunțat marți mass-media ruse citând surse aeroportuare și din cadrul poliției.

Contactată de agenția France Presse, compania Total a refuzat pentru moment orice comentariu.

„Era un pasager înregistrat în avion, francezul Christophe de Margerie. Cei trei membri ai echipajului erau, de asemenea, de naționalitate franceză. Toți și-au pierdut viața”, potrivit agenției Tass, citând o sursă aeroportuară.

Tass precizează avionul, „conform primelor constatări, s-a lovit de un plug de zăpad㔄.

Agenția Interfax, care citează o sursă din cadrul poliției, a menționat, de asemenea, că una dintre victime este CEO grupului Total.

Un avion de tip Falcon 50 s-a prăbușit la aeroportul Vnukovo luni, la ora 23.58 (19.58 GMT), în aparență la decolare, a afirmat Ministerul pentru Situații de Urgență într-un comunicat. „S-au înregistrat victime”, a adăugat sursa amintită.

Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că nu este în măsură să comunice identitatea acestor victime.

Aeroportul Vnukovo este unul dintre cele trei aeroporturi internaționale de la Moscova. Situat în sud-vestul capitalei Rusiei, dispune printre altele de un terminal pentru zborurile de afaceri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: fr.wikipedia.org

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata