Rusia: Embargo la produsele de cofetărie din Ucraina

Serviciul federal de supraveghere fitosanitară al Rusiei (Rospotrebnadzor) a decis să suspende, începând de vineri, 5 septembrie, importurile de produse de cofetărie din Ucraina, a anunțat instituția menționată, citată de agenția de presă Ria Novosti.

Oficiali ai acestui serviciu, care se ocupă de protecția consumatorului în Rusia, susțin că au fost detectate ‘nereguli în producția’ ciocolatei la fabrica ‘Konti’ și la compania ‘ABK’ din Ucraina. Mai exact, responsabilii ruși susțin că au detectat încălcări ale legislației în domeniul protecției consumatorului (cerințe contradictorii în etichetarea produselor).

În virtutea acestui fapt, Rospotrebnadzor a luat decizia ca începând de vineri să suspende importurile de produse de cofetărie ucrainene pe teritoriul Federației Ruse.

Citeste si:  Vom urmări introducerea unui contract standard de performanţă în managementul privat la companiile de stat, declară Liviu Voinea

Anterior, Rospotrebnadzor a interzis unele importuri alimentare din Ucraina, inclusiv băuturi alcoolice, pe fondul conflictului armat din sud-estul acestei țări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner