Rusia începe cele mai mari manevre de apărare antiaeriană din vestul ţării

Federaţia Rusă a început joi, 6 martie, cele mai mari manevre de apărare antiaeriană din vestul ţării, la frontierele sale cu Europa, au informat agenţiile ruse de presă, potrivit EFE.

Pentru prima dată în istorie, Rusia a reunit într-un singur loc, poligonul Kapustin Iar (Astrahan), toate forţele sale terestre de apărare antiaeriană din Districtul Militar de Vest şi detaşamente ale Flotei Nordului, a informat agenţia ITAR-TASS.

‘Este vorba de cele mai mari manevre de apărare antiaeriană din Districtul Militar de Vest’, a subliniat purtătorul de cuvânt al acestui grup de forţe, Oleg Kocetkov.

La manevre participă aproximativ 3.500 de militari şi peste 1.000 de unităţi de armament din toate regiunile ruse integrate în Districtul Militar de Vest.

La sfârşitul săptămânii trecute, Rusia a efectuat ample manevre militare care s-au încheiat după ce camera superioară a parlamentului rus a autorizat intervenţia militară rusă în republica autonomă ucraineană Crimeea.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat atunci plasarea în stare de alertă a unităţilor militare din vestul şi centrul Rusiei, inclusiv zone din apropierea Ucrainei, pentru a testa capacitatea lor operativă.

Moscova a lansat acum două zile o rachetă balistică intercontinentală de ultimă generaţie RS-12M Topol de la poligonul Kapustin Iar, unde au început joi manevrele de apărare antiaeriană, potrivit aceleiaşi surse. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. cetateanul spune

    Intersanta viata asta.Sa se repete ce au trait parintii nostrii? In 1932-1933 o criza economica si apoi al 2-lea razboi mondial ineput timid jn1939 cu ocuparea Poloniei.In 20o7-2008 iar criza economica.In 20014 =6ani lucrurile incep sa se repete.Armata nu mai avem asa ca razboiul va fi mai scurt.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata