Salata bulgărească „shopska” a câştigat competiţia culinară „Gustul Europei”

Salata tradițională bulgărească „shopska” a câștigat competiția „Gustul Europei” (Taste of Europe) lansată pe contul de Facebook al Parlamentului European, reușind să adune peste 20.000 de voturi de la gurmanzii europeni, conform novinite.com.

Salata shopska are o rețetă simplă, cu ingrediente proaspete și savuroase. Ea conține roșii, castraveți, ceapă, ardei gras, pătrunjel, brânză feta, ulei de floarea soarelui, oțet și respectiv sare și piper după gust.

În competiție au intrat și sarmalele românești, reușind să adune 1294 de „like”-uri pe contul de Facebook al PE, număr de voturi cu care au obținut poziția a treia în clasament. Amatorii de sarmale și-au împărțit însă voturile între (mai mult sau mai puțin ) diferitele sortimente de sarmale propuse de mai multe țări — sarmalele ungurești au adunat 301 de voturi, iar sărmăluțele grecești în foi de viță au obținut 952 de voturi.

Pe locul doi în competiție s-a plasat supa rece de sfeclă lituaniană, cu peste 6000 de voturi.

Printre alte feluri de mâncare specifice țărilor europene, în competiție au mai intrat spaghetele carbonara italiene (709 voturi), șnițelul vienez (771 voturi), peștele cu cartofi prăjiți al britanicilor (183 voturi) și chifteluțele suedeze (146 de voturi). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata