Salina Turda, partener la un proiect de nouă milioane de lei în domeniul turismului balneo – climateric

Forum Group, în parteneriat cu Turda Salina Durgău, Asociația Eco-Energy și Agenția de Consultanță în Afaceri Română (ACAR) au lansat proiectul ‘Workcall’, în valoare de 9 milioane de lei, destinat formării profesionale în meserii asociate turismului balneo-climateric, informează reprezentanți ai Forum Group.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ‘Investește în oameni’ și are o durată de 18 luni (aprilie 2014 — octombrie 2015).

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la ocuparea profesională pentru persoanele din grupuri vulnerabile și include activități de coaching destinate unui număr de 400 de persoane, pentru motivarea grupurilor vulnerabile și programe de recalificare pentru 900 de persoane în meseriile tehnician maseur, băieș, nămolar, brancardier, floricultor, peisagist floricultor, florar-decorator, îngrijitor spații verzi, îngrijitor animale, operator procesare text și imagine, operator vânzări prin telefon.

‘Workcall se derulează în zonele Sud-Muntenia, București-Ilfov și Nord-Vest. La Salina Turda, se urmărește operaționalizarea bazei de tratament, prin dotarea cu aparatură și prin calificarea profesională pentru o parte din oamenii care vor lucra acolo’, arată Daniela Vișoianu, managerul proiectului, într-un comunicat.

În cadrul proiectului se vor înființa două centre de incluziune socială, unul la București și altul la Turda, prin intermediul cărora vor fi asigurate informarea și consilierea.

Proiectul asigură și furnizarea de servicii de informare, consiliere și orientare profesională pentru un număr de 1000 de persoane  care aparțin grupurilor vulnerabile (100 de femei, 400 de persoane de etnie romă, 400 de persoane cu dizabilități, 100 de tineri de peste 18 ani, care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata