Salonul Sirha, deschis cu 10.000 de porţii de supă după reţeta lui Paul Bocuse

Salonul Sirha, unul dintre cele mai ample evenimente dedicate artei culinare și industriei hoteliere, a inclus sâmbătă seară, 24 ianuarie, un eveniment de degustare de supă gătită după rețeta lui chef Paul Bocuse, în tunelul Croix-Rousse din Lyon, informează publicația „Le Progres”.

Evenimentul a fost inclus în Bienala Gastronomiei, o secțiune „off” a salonului specializat, inaugurată anul acesta, care se adresează tuturor vizitatorilor din Lyon și nu doar specialiștilor. În deschiderea acestui eveniment au fost servite 10.000 de porții de supă după celebra rețetă a chef-ului numit de către iubitorii gastronomiei din Lyon „Domnul Paul”.

Potrivit directorului general al Institutului Paul Bocuse, Herve Fleury, 50 de studenți de anul I au fost mobilizați pentru acest eveniment.

Fleury a declarat pentru „Le Progres”, anterior evenimentului, că manifestarea reprezintă un „botez al focului” pentru studenții care a trebuit să servească cele 10.000 de porții de supă în cinci ore în tunelul de 1,7 kilometri transformat, pentru prima zi a Sirha, într-un spațiu dedicat iubitorilor gastronomiei.

Potrivit directoarei Sirha, Marie-Odile Fondeur, citată de către aceeași publicație, evenimentul inedit creat sâmbătă în tunelul Croix-Rousse va aduce, estimativ, un profit de 250.000 de euro orașului Lyon.

Salonul Sirha se desfășoară între 24 și 28 ianuarie în complexul Eurexpo din Lyon iar organizatorii estimează că în cele cinci zile vor fi înregistrați aproximativ 200.000 de vizitatori.

Cu 1.500 de demonstrații ce țin de domeniul gastronomiei și industriei hoteliere, desfășurate într-un spațiu expozițional ce însumează 130.000 de metri pătrați (dintre care 4.000 de metri pătrați sunt incinte nou construite), cu vedete ale artei culinare pe lista invitaților speciali, Sirha este una dintre cele mai impresionante manifestări din această nișă.

În total, în cadrul Sirha vor avea loc 18 competiții culinare din toate domeniile, de la catering la prepararea cafelei și ciocolatei, mese rotunde pe tema industriei alimentare și comerțului, dar și expoziții de produse celebre. La salon vor participa aproximativ 3.000 de expozanți și vor fi prezentate publicului, în premieră, peste 650 de noi produse. În total, salonul cuprinde 22 de pavilioane regionale și 32 de pavilioane internaționale.

Pe platoul televiziunii dedicate acestei manifestări, Sirha tv, sunt invitați aproximativ 150 de experți în gastronomie și chefi.

Printre concursurile de gen ce vor avea loc la Sirha se numără Cupa Mondială la Patiserie (25 și 26 ianuarie) și Summitul artei culinare (pe 27 ianuarie). În cadrul summitului, unii dintre cei mai importanți actori ai industriei mondiale sunt invitați să vorbească despre provocările prezentului, precum resursele din ce în ce mai puține, crearea și menținerea unei afaceri în domeniul gastronomiei într-o lume în continuă schimbare, dar și importanța noilor media în afacerile de gen.

Sirha se încheie pe 27 și 28 ianuarie cu prestigiosul concurs Bocuse d’Or, dedicat chefilor. În cadrul acestui eveniment, 24 de experți culinari se vor întrece pentru marele trofeu, creat în 1987 de chef Paul Bocuse. Juriul îl are ca președinte de onoare pe americanul Grant Achatz, care conduce un restaurant de trei stele Michelin și este cunoscut drept unul dintre avangardiștii artei culinare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: sirha.com

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata