Sancţiunile impuse Rusiei vor duce la creşterea preţurilor pe piaţa energiei din Europa, avertizează Moscova

Sancțiunile anunțate de Uniunea Europeană vor avea ‘inevitabil drept rezultat o creștere a prețurilor pe piața energiei din Europa’, a afirmat miercuri Ministerul rus al Afacerilor Externe, relatează AFP și Reuters.

‘A pune obstacole cooperării cu Rusia în domeniul energetic’ constituie ‘o măsură necugetată și iresponsabilă’, notează MAE rus, într-un comunicat.

Ministerul rus de Externe critică totodată într-un mod neobișnuit de drastic politica Uniunii Europene. ‘Politica UE nu se mai bazează astăzi pe fapte verificate, ci este dictată de Washington’, declară MAE rus, adăugând că aceste ‘sancțiuni antiruse ilustrează incapacitatea Uniunii Europene de a juca un rol autonom în problemele mondiale’.

Această reacție a MAE de la Moscova vine după ce marți ambasadorii UE au ajuns la un acord, în premieră, de a impune sancțiuni de ordin economic Rusiei, ca urmare a implicării sale în conflictul din estul Ucrainei. Și Washingtonul a anunțat marți noi sancțiuni la adresa Rusiei, ceea ce a determinat MAE rus să avertizeze că SUA și politica lor ‘destructivă’ și lipsită de perspectivă ar putea avea pentru Washington consecințe ‘foarte concrete’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata