Sancţiunile politico-economice pun la regim animalele de la grădina zoologică din Moscova

Interdicția de import pentru cele mai multe alimente din Occident decretată joi de Rusia a făcut primele victime în animalele de la grădina zoologică din Moscova, lipsite acum de multe dintre felurile lor obișnuite de mâncare, notează AFP.

Administratorii grădinii zoologice din Moscova vor trebui să găsească rapid o altă sursă de aprovizionare pentru legume olandeze și mere poloneze, folosite în cantități mari în meniurile pentru animale.

„În general, am folosit hrană importată din motive variate, cum ar fi că sunt mai ieftine sau că sunt preferate de animale”, a declarat pentru AFP Anna Kaciurovskaia, purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice din Moscova. Ea a precizat că vor fi examinate posibilitațile de a înlocui alimentele, cu toate că „nu va fi ușor”.

Cu toate acestea, oficialii ruși cred că este posibil să fie găsiți noi furnizori pentru cele mai multe dintre aceste produse, fie în Rusia, fie în alte țări.

Purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice își face probleme pentru aprovizionarea grădinii zoologice cu pește, legume și fructe, în special mere și țelină. „Multe animale mănâncă mere pe care le importam din Polonia deoarece sunt mai ieftine și de bună calitate”, a explicat sursa.

Grădina zoologică din Moscova, populată cu 150 de animale, va aniversa în acest an 150 de ani de la înființare, fiind una dintre cele mai vechi din Europa, precizează AFP.

Rusia a limitat pentru un an importurile la unele categorii de produse din țări care au impus sancțiuni împotriva sa pentru rolul jucat în criza ucraineană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata