Sandu (ANM): În sud vest va continua să plouă până vineri

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie Ion Sandu a declarat miercuri, 30 iulie, că ploile vor continua în sud vestul țării până vineri, iar joi după amiază județul Gorj ar putea fi din nou sub avertizare de Cod portocaliu.

„Din păcate, în sud vest va continua să plouă. ANM a emis deja o avertizare Cod portocaliu începând de la noapte de la ora 3 până vineri dimineață — Mehedinți, Caraș și Dolj. Singura veste bună este că după expirarea acestei avertizări nu o să mai venim cu o prelungire de încă 24 de ore cum a fost data trecută. (..). Vor fi 24 de ore de Cod portocaliu pe cele trei județe, cantități de peste 50 de l/mp, iar județele din jurul lor, Hunedoara, Timiș, Gorj, Olt și Vâlcea, în Cod Galben”, a afirmat Sandu, la Comandamentul pentru situații de urgență, convocat miercuri la Palatul Victoria.

Directorul ANM a mai adăugat că „din păcate este posibil ca o perioadă de 6-10 ore mâine după amiază (joi-n.r) să intre și Gorjul în Cod Portocaliu”.

„Cantitățile de precipitații cumulate nu vor mai ajunge peste 100 de l/mp, dar având în vedere că solul este îmbibat, trebuie din nou multă atenție pe partea de sud vest. Vineri la prânz iese și această formațiune care afectează sud vestul”, a mai spus Sandu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata