Sandu (ANM): În următoarele 36 de ore cantităţile de precipitaţii pot atinge în sudul ţării 50 litri/metru pătrat

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a avertizat luni că în următoarele 36 de ore cantitățile de precipitații pot ajunge până la 50 de litri pe metrul pătrat în sudul țării iar în zonele de deal și de munte stratul de zăpadă va fi de 15-20 de cm și va viscoli.

„În ultimele patru zile s-au cumulat în jur de 40 de litri pe metrul păstrat în zona de sud a țării datorită faptului că rezerva de umiditate e de 100%, capacitatea de absorbție a solului e zero, avem băltiri, pârâuri care deja produc inundații. (…) Începând din această noapte până miercuri la prânz, cantități care pot ajunge la 50 de litri pe metrul pătrat în 36 de ore. Venind pe această situație de rezervă de umiditate foarte ridicată (…), pot fi probleme în sud până miercuri la prânz. În zona de munte și de deal și în Moldova pot fi precipitații sub formă de ninsoare. Vitezele vântului — 50-60 de km pe oră, nu este un viscol foarte puternic, dar putem să ne așteptăm în zone de deal și de munte la un strat de zăpadă de 15-20 de cm”, a spus Sandu la Palatului Victoria în cadrul Comandamentului pentru intemperii și calamități convocat de premierul Victor Ponta.

Sandu a adăugat că vremea se va îndrepta de miercuri iar în Capitală va apărea soarele de joi.

„După ziua de miercuri sunt speranțe să apară și soarele. Avem 28 de zile de când nu a apărut soarele la București. (…) Următoarea săptămână, de joi, până joia viitoare 16-20 (decembrie — n.r.), cantitățile de precipitații vor fi mai mult în partea de vest a țării și sub formă de ninsori slabe”, a precizat Sandu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata