Sandu (ANM): Populaţia să nu plece la drum până duminică după-amiază, vremea e nefavorabilă

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a cerut, vineri, populaţiei să îşi amâne deplasările începând de vineri noapte şi până duminică după amiază, din cauza vremii nefavorabile.

„Dacă nu e nevoie urgentă să se plece la drum, să se amâne deplasările din această noapte până duminică după-masă”, a afirmat Sandu la începutul şedinţei Comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria.

Sandu a anunţat pentru următoarele ore Cod Portocaliu pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Dolj.

ANM a emis vineri avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol, valabile până duminică seară, în 27 de judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Bucureşti.

În intervalul 24 ianuarie, ora 18,00 – 26 ianuarie, ora 18,00, va fi Cod Portocaliu de ninsori şi viscol. În prima parte a intervalului, ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăşi local 30-40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv în Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

De asemenea, în acelaşi interval de prognoză, va fi în vigoare avertizarea Cod Galben de vânt şi ninsoare pe raza a 16 judeţe din zona de sud şi sud-est.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata